Ligusterhæk

Hvis et nyt boligbyggeri er færdigbygget i dit område, har du måske bemærket, at der ofte er ligusterhæk i haverne. Det valg er ikke tilfældigt. Ligusteren vokser ret hurtigt, men ikke så hurtigt, at der inden for kort tid vil være en uplejet og uinteressant hæk i haven. Desuden ser en ligusterhæk meget mere attraktiv ud end en mur eller et hegn som en haveskillevæg. Det er derfor logisk, at valget af hækplanter til nye boligområder som regel falder på ligusteren; der går jo ikke længe før der er en smuk hæk i sådan en have.

Sådan vokser ligusterhækken

Først fortæller vi dig noget mere om liguster som hækplante. Der findes flere forskellige typer liguster, men hækliguster (Ligustrum Ovalifolium) er vores favorit. Det er den mest stedsegrønne og (halv)hårdføre. Kun i strenge vintre kan hækken miste lidt blade, men de vokser hurtigt igen om foråret.

Omkring juli eller august får ligusterhækken hvide blomster, som efterfølges af sorte bær. For mennesker er disse bær giftige, men for fugle er de en sand delikatesse. Så hvis du ønsker fugle i din have, er en ligusterhæk et godt valg.

Liguster vokser ca. 40-50 centimeter om året. Det er en hækplante, der vokser godt næsten overalt. Den kan endda modstå forurening og er derfor også velegnet til brug i byen. Sol eller skygge, begge dele er gode for liguster!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Have

Køler i skyggen

Hvordan giver du skygge i din have, på din terrasse eller på din altan? En skyggeklud er en praktisk og meget flot løsning for at kunne sidde udenfor dig selv, når sommersolen skinner meget og lyst. Og glem ikke græsset og dine planter i løbet af de varme somre. Med bare fødder på græsset Med […]

Read More
Have

Så majs nu og senere friskplukket på din tallerken!

Der er intet bedre end at gå til din (grøntsags) have en solrig sensommers aften, plukke nogle majskolber og lægge dette humle i gryden. Bare lav mad, tilsæt lidt smør og salt … lækker. Og du har ikke brug for meter have eller køkkenhave, bare et par få i grænsen kan være rart. Det er […]

Read More